Разтревожена майка от София сигнализира за инцидент с пълен с хелий

...
Разтревожена майка от София сигнализира за инцидент с пълен с хелий
Коментари Харесай

Дете е с изгаряния по лицето, след като балон с хелий се спука

Разтревожена майка от София алармира за случай с пълен с хелий балон. За случая беше обявено в няколко групи в обществените мрежи.

Ето какво написа Яница Митрева-Георгиева във Фейсбук:

" Ще опиша за един случай за да предпазя оптимално доста хора от подобен подобен. На 23.03.2023г. от Парк Овча Купел беше закупен балон, пълен с хелий от търговец, разположен до табелата на парка до североизточния му край. На 28.03.2023 година до момента в който децата ми си играеха с балона в дома ни, същият се спука и се самовъзпламени.

В резултат синът ми е с изгаряния в региона на главата - нос, бузи, устни, обгорени вежди, мигли и коса, както и с инфектиране на очите и единствено това, че носи очила избавиха зрението му.

Подадени са тъжби към КЗП и полицията. Извадено е и правосъдно здравно уверение.

С сегашното не целя гласност на случая, а искам да осведомявам оптимално доста хора за заплахите, които крие един на пръв взор безусловно безвреден артикул, предопределен за деца, за предотвратяването на сходни произшествия. "

Някои от мненията гласят, че все по-често тези балони се пълнят с водород, а не с хелий. Водородът се възпламенява извънредно елементарно и е рисков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР